Ga naar content
 

Fefco 0110 / Golfkartonplaat

De fefco 0110 is een golfkartonnen plaat in plaats van een doos. Een golfkartonnen plaat wordt voornamelijk gebruikt als tussenlegvel of als afdekplaat. Door een tussenlegvel of afdekplaat te gebruiken blijven goederen stevig op een pallet staan en worden de producten goed beschermd. Deze platen zijn in verschillende formaten en kwaliteiten beschikbaar. De kwaliteit wordt bepaald door de dikte en dus de stevigheid van de golfkartonnen platen.

 

Fefco 0201 / Amerikaanse vouwdoos

De Fefco 0201, beter bekend als de Amerikaanse vouwdoos, is de meest populaire en meest gebruikte doos onder alle fefco codes. De Amerikaanse vouwdoos is bij de meeste mensen bekend en bevat vier kloppen aan de bovenkant, en twee kleppen aan de onderkant. Deze kleppen sluiten naadloos op elkaar aan, hierdoor is de Amerikaanse vouwdoos makkelijk te vouwen. Naast de gemakkelijkheid waarmee de doos te vouwen is, is de doos ook nog eens in veel verschillende formaten beschikbaar. 

 

Fefco 0203 / Vouwdoos

De vouwdoos, ook wel fefco 0203 genoemd, lijkt erg veel op de Amerikaanse vouwdoos. Maar er is wel degelijk een verschil. De kleppen van de fefco 0203 overlappen elkaar namelijk en sluiten niet perfect op elkaar aan. Doordat de 2 kleppen van de vouwdoos elkaar overlappen is deze doos ideaal om zwaardere producten te verpakken en te vervoeren.

 

Fefco 0215 / Klepdoos

De Fefco 0215 is een doos met een Zweedse bodem die automatisch sluit wanneer je hem uitvouwt. Deze autolock doos onderscheidt zich door zijn simpele ontwerp en grote gebruiksgemak. Het gemakkelijk sluiten van de doos bespaart je zowel tijd als inspanning. Daarom staat de Fefco 0215 ook bekend als een klepdoos.

 

Fefco 0409 / Wikkeldoos

De fefco 0409, ook wel een wikkeldoos genoemd, is ontworpen om lang voorwerpen te verzenden, zoals kalenders. De wikkeldoos doet zijn naam eer aan, de doos is eenvoudig om het product heen te vouwen. De wikkeldoos is verkrijgbaar in verschillende formaten, van klein tot groot.

 

Fefco 0421 / postdoos

De Fefco 0421 is een postdoos met dubbele wanden en een klep aan de bovenkant. Bij Wijmakendozen.nl kunt u eenvoudig en voordelig postdozen bestellen. De Fefco 0421 is op maat te verkrijgen vanaf een oplage van 50 stuks, en er is ook een optie om ze te bedrukken.

 

Fefco 0427 / Postdoos

De Fefco 0427 staat ook wel bekend als postdoos. De fefco 0427 zo gemaakt dat de doos niet kreukt of indeukt bij het verzenden. Dit is één van de redenen dat de postdoos veel wordt gebruikt door pakketdiensten. De postdoos is verkrijgbaar in verschillende formaten. Zo is de postdoos verkrijgbaar als standaard uitvoering, maar ook als brievenbusdoos. Zoals de naam het al zegt, de brievenbusdoos is een stuk kleiner en past door de brievenbus. Ideaal voor brievenbuspakketjes. 

 

Fefco 0471 / Groot formaat postdoos

De fefco 0471 is een groot formaat postdoos. De fefco 0471 is speciaal geschikt voor het verzenden van grote producten naar klanten of zakenrelaties. Een kartonnen postdoos is snel op te zetten, te vullen en dicht te vouwen door de scharnierende bodemkleppen en de vaste sluitklep

 

Fefco 0473 / Draaiwikkelverpakking

De fefco 0473 is een draaiwikkelverpakking. De fefco 0473 is speciaal geschikt voor het verzenden van boeken of andere dunne producten. Doordat de verpakking een buffet bevat is de kans op valschade aan het product nihil. De draaiwikkelverpakking is snel en eenvoudig in elkaar te zetten, leverbaar met een enkele of dubbele golf en verkrijgbaar in bruin en wit. Je sluit de doos met tape en je kunt de fefco 0473 al bestellen vanaf 50 stuks. Daarnaast is het mogelijk om de doos te bedrukken, in zowel kleur als grijstinten.

 

Fefco 0474 / Kalenderdoos

De fefco 0474, kalenderdoos, is een doos speciaal voor het verpakken en beschermen van boeken. De kalenderdoos is snel en eenvoudig in elkaar te zetten zonder tape. De doos is één van de laagste dozen, dus ideaal voor producten zoals boeken en kalenders. De fefco 0474 is leverbaar met een enkele of dubbele golf, verkrijgbaar in bruin en wit en al te leveren vanaf 50 stuks. Bedrukken is ook mogelijk, in zowel kleur als grijstinten.

 

Fefco 0711 / Autolock doos

De Fefco 0711 is een vooraf gelijmde autolock doos die snel op te zetten is. Deze online winkeldoos wordt compleet geleverd en heeft een autolock onderkant. Je hoeft alleen de diagonale lijnen te volgen om hem makkelijk op te bouwen. Daarom is hij zeer gewild in situaties waarin je snel moet handelen.

 

Fefco 0933 / vakverdeling

De vakverdeling kan op maat van de doos geproduceerd worden. Ideaal om de producten gescheiden in 1 doos te verpakken en te versturen. Meestal bestaat een vakverdeling uit meerdere haaks op elkaar geplaatste kartonnen platen. Deze platen schuift men eenvoudig in elkaar om het als geheel in de doos te plaatsen. Door de vakverdeling worden de producten extra gefixeerd en beschermd. Praktisch voor het verzenden van breekbare materialen

fefco dozen
FEFCO codes worden gebruikt om een internationale eenduidige aanduiding te gebruiken. Doordat er een internationale eenduidige aanduiding wordt gebruikt is het voor alle consumenten en partijen in Europa duidelijk om welk type doos het gaat. Fefco staat voor Fédération Européenne des Fabricants de Carton Ondulé oftewel, vertaald: Europese Federatie van Golfkartonfabrikanten. Verder zullen we hieronder alle type fefco toelichten.