Ga naar content

Wat is een wikkeldoos?

De wikkeldoos is verpakkingsmateriaal dat gebruikt wordt om producten te beschermen tijdens transport en opslag. Een wikkeldoos is een doos geschikt voor lange, platte artikelen en gemakkelijk om in elkaar te zetten. Een wikkeldoos bestaat uit een dubbele zijkant waardoor het product extra beschermd wordt.  Het is een doos van golfkarton die om het product worden gewikkeld om schokken en trillingen op te vangen en te voorkomen dat producten en artikelen verschuiven of beschadigd raken tijdens het transport.

Hoe werkt het?

Stap 1

Het type doos kiezen is het begin wanneer u dozen op maat wilt bestellen. Wijmakendozen.nl heeft verschillende typen dozen:

  • Vouwdozen
  • Wikkeldozen
  • Postdozen / verzenddozen
  • Golfkartonplaten

Stap 2

Vul de maatvoering in, bepaal het aantal dozen en stel uw doos samen. U kunt al dozen op maat bestellen vanaf 50 stuks.

Stap 3

Kies de dikte van het karton en bepaal hiermee de kwaliteit van de kartonnen doos. Afhankelijk van uw keuze bieden bij de onderstaande mogelijkheden:

  • Enkelgolf 3 mm
  • Enkelgolf 4 mm
  • Dubbelgolf 4.5 mm
  • Dubbelgolf 6 mm

De kartonnen dozen op maat zijn leverbaar in de kleur wit en de kleur bruin.

Stap 4

Alles naar wens ingevuld? Dan heeft u met succes uw doos op maat samengesteld en kunt u doorgaan naar het bestelproces. Zodra uw bestelling is afgrond kunt u na circa 10-15 werkdagen uw dozen bij u thuis of op de zaak verwachten.

Waarvoor gebruik je een wikkeldoos?

Voorbeelden van producten die je kunt verpakken in een wikkeldoos zijn: fotoframes, canvas doeken en snowboards. De wikkeldoos moet worden dichtgemaakt aan de lange zijdes en de kopse kanten. Een voordeel hiervan is dat deze dozen met een geringe hoogte geproduceerd worden Bij Wijmakendozen.nl stelt u uw eigen wikkeldoos samen. Kies het type doos, de maatvoering en het aantal.

Wikkeldozen bedrukken

Bij Wijmakendozen.nl is het mogelijk! Het maakt niet uit welk type doos u bestelt, elke doos kan bedrukt worden. U kunt uw doos op maat bedrukken met uw logo, slogan of bedrijfsnaam in zwart/grijstint en in kleur.